AT Skog søkte etter skogfagstudenter som ønsket 4 ukers internship. Nå er Anne Våle og Ruben Eik Birkeland klar for en spennende periode i skognæringen.
– Det er kjempefint at dette skjer og at jeg fikk plass, sier Anne (22) fra Vinje i Vestfold og Telemark.
– Det blir spennende og interessant å se flere sider av bedriften, sier Ruben (24) fra Moi i Lund i Rogaland.
Ga mersmak
Begge er skogfagstudenter på NMBU på Ås. Ruben har allerede jobbet for AT Skog i vinter ved siden av studiene med godkjenning av private tømmerinnmeldinger og den store pågangen etter vedtømmer.
Anne besøkte AT Skog i fjor høst sammen med medstudenter på 2. året i forbindelse med det praktiske skogbrukskurset, som Nome videregående skole avdeling Søve gjennomfører for NMBU. Det ga mersmak.
Lettere å bestemme veien videre
– Jeg har sett på AT Skog som en potensiell arbeidsgiver siden jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg er hjemmekjær og ønsker å satse på en framtidig jobb i Telemark. Det er store valgmuligheter i AT Skog og det blir spennende å møte mange ansatte og se hva alle jobber med i denne perioden, sier Anne.
– Jeg vet ikke helt hva jeg vil jobbe med etter at jeg er ferdig med master. Etter en periode i AT Skog kan det bli lettere å bestemme seg, mener Ruben.
I masteroppgaven er målet å finne ut hvordan klimaendringer påvirker skogen. Forskningsmiljø i Tsjekkia og Norge samarbeider om prosjektet Forests 4 Society. Ruben skal derfor tilbringe deler av masterperioden i Tsjekkia.
– Veldig variert
På den første arbeidsdagen i AT Skog fikk de en gjennomgang av alt de skal opplevde de neste fire ukene av HR-sjef Stine Lunde. Fra AT Skogs side er internship et rekrutteringstiltak, som for første gang blir testet ut i år.
Anne og Ruben skal innom store deler av AT Skogs verdikjede. Fra AT Skogs historie, bærekraft- og næringspolitisk arbeid, frivillig vern, logistikk i vest med besøk på kontoret i Bergen, besøke sagbruk, bli med skogbruksleder i både øst og vest ut på oppdrag, bli med ut på skogkultur og stell av skog, lære om logistikk i øst med besøk hos tømmertransportør, se hvordan avdelingen for skogbruksplaner jobber, bli med på revisjon med kvalitets- og miljøleder, høre om AT Skogs arbeid med forretningsutvikling, kommunikasjon og økonomi.
– Dette blir veldig variert. Vi må ta gode notater, oppsummerer de to.